Motivujeme novú generáciu pre techniku a IT

Podpora technického vzdelávania, motivácia detí k štúdiu a práci v technických odboroch a IT je pre nás veľmi dôležitá. Ako generálny partner európskeho semifinále FIRST LEGO League v Košiciach sme podporili najväčšiu robotickú súťaž pre mladých vo veku 10-16 rokov.

FIRST® LEGO® League (FLL) je program, ktorého cieľom je podpora detí a mládeže na ich ceste k vede a technológiám v priateľskej atmosfére za použitia Lego robotov. Ide o celosvetovú súťaž, ktorej sa zúčastňujú desaťtísíce detí po celom svete. V Košiciach sa stretlo 15 tímov, každý zložený z  10 členov, ktoré súťažili v piatich kategóriách (Robot-Design, Robot-Game, Presentation of the reasearch project, Teamwork, Overall results). Účastníci si okrem technických zručností ako programovanie a dizajn robota vyskúšali pracovať v tímoch, riešiť spoločné úlohy a prezentovať svoju prácu pred porotou.

7 víťazných tímov postupuje na semifinále, ktoré sa uskutoční 7. februára 2016 v maďarskom Debrecíne. Držíme im palce, aby sa im podarilo prebojovať do finále v Mníchove!

FullSize-1.png
FullSize-2.png
FullSize-3.png
FullSize-5.png
FullSize-4.png
FullSize-6.png
FullSize-7.png
FullSize-8.png