Nová inštalácia systému transportnej logistiky v Číne

Počas minulého roka sme úspešne nasadili systém transportnej logistiky Dock &Yard Management System aj so špeciálnym hardvérom vo Francúzsku, kde sme realizovali niekoľko inštalačných výjazdov. Následne sme systém nasadili v závode na výrobu automobilových komponentov v Číne, kde celá implementácia, vrátane nami pripraveného hardvéru, prebiehala na diaľku.

Inštaláciu zrealizovali naše IT a Verification oddelenia. Verification tím zložený zo skúsených testerov zastrešuje testovanie produktov, ktoré neustále inovujeme, vyvíjame a berieme ohľad na použitie najmodernejších technológií. Tvorí neoddeliteľnú súčasť našej spoločnosti a je súčasťou každého projektového tímu. Zabezpečuje dotiahnutie vecí do dokonalosti, s čím súvisí aj priama spolupráca s vývojármi pri nasadzovaní produktov u zákazníka. 

Úlohou testera pred nasadením bolo pripraviť aj inštalačné manuály pre zákazníka. Vďaka dôkladnej príprave a absolvovaní niekoľkých hovorov sme celý systém úspešne spustili. Nasadenie systému však nebolo jednoduché a tím musel riešiť neštandardné situácie. Vzdialené testovanie a podpora zákazníka prebiehala na dennej báze. Nemalé úskalia prináša aj časový posun, čo si vyžaduje dobrú koordináciu oboch tímov, aby projekt napredoval v plánovanom čase.  Aktuálne máme rozpracovaný podobný projekt v Belgicku a zároveň nás čaká výzva implementovať systém v závode v Severnej Amerike.

Rola testera u nás nie je len o klikaní, ale najmä o testovaní produktov v demo verzii a o nasadzovaní a inštaláciách produktov u zákazníka. Častokrát preto zahŕňa výjazdy priamo do  závodu, alebo vzdialenú podporu zákazníkov. Tester je človek ktorý zodpovedá za kvalitu nasadeného riešenia a zabezpečuje aj zaškolenie kľúčových používateľov systému. Naši vývojári majú pri vývoji riešení veľký priestor na vlastnú prácu. Do riešení, ktoré spĺňajú požiadavky zákazníkov, môžu aktívne prispievať vlastnými nápadmi, myšlienkami, čím môžu vo výsledku veľa vecí ovplyvniť. Neustále sledujú vývoj technológií, ktorý napreduje nezastaviteľným tempom. Preto sú naše riešenia aktuálne aj z pohľadu použitých technológií. Prácu tímu koordinuje projektový manažér. Riadenie projektu nie je žiadna rutina, ale prináša neustále nové výzvy, ku ktorým môže pristupovať slobodne podľa svojho najlepšieho uváženia. 

V súčasnosti ponúkame zaujímavé pracovné príležitosti pre každú rolu projektového tímu. Zoznam pracovných pozícií nájdete na našej kariérnej stránke.