Green TLS: Digitalizácia logistiky efektívne a udržateľne

M2M Solutions prichádza s novým konceptom predaja a prináša príležitosti digitalizovať logistické procesy aj menším podnikom.

Produktové portfólio našej spoločnosti ponúka riešenia pre komplexné riadenie dodávateľského reťazca, ktoré sú dostupné najmä pre veľké podniky. Jedným zo stavebných prvkov portfólia je systém transportnej logistiky TLS. Vďaka neustálym inováciám a využívaniu najmodernejších technológií sme v mnohých závodoch ako Continental Automotive Zvolen, Whirlpool či Mondi SCP optimalizovali prepravu a zefektívnili logistické procesy. Inteligentné plánovanie prepravy do časových okien, prehľad v reálnom čase a minimalizácia prestojov dopravcov umožňujú v logistike šetriť nielen čas, ale najmä financie. Zároveň dokážu vyriešiť dopravné zápchy v okolí podnikov, problémy s parkovaním a zmierniť vyťaženie zamestnancov.

 

Udržateľná budúcnosť je v našich rukách

Implementovanie TLS vo viacerých závodoch počas uplynulých rokov prinieslo priestor na analýzy a zamýšľanie sa nad inými ako ekonomickými výhodami systému transportnej logistiky. Videli sme, že riešenie pomáha výrazne regulovať aktivity spojené s činnosťou podniku a znižovať negatívne dosahy na životné prostredie, čím prispieva k udržateľnosti podnikov.

Zodpovedné podnikanie považujeme za jeden z hlavných piliérov našej spoločnosti a chceme dať možnosť každému podniku riadiť svoje logistické procesy inteligentne a udržateľne. Produkt TLS sme preto posunuli do ďalšej fázy a spustili sme službu green TLS, ktorá je dostupná formou mesačného poplatku bez vstupných investícií. Finančné zaťaženie je nižšie v porovnaní s riešením na mieru, a preto bude greenTLS atraktívne najmä pre malé stredné podniky.

Znížite stres a ušetríte na transportných nákladoch

Vďaka efektívnemu plánovaniu prepravy už nemusí dochádzať k prestojom a práca zamestnancov bude počas pracovnej doby rozložená oveľa rovnomernejšie. Používaním greenTLS je možné znížiť čas nakládky a vykládky o 45% a súčasne znížiť vyťaženie personálu až o 30%, čo zlepšuje celkovú pohodu na pracovisku. Zamestnanci získajú online prehľad o aktuálnej situácii, dokážu flexibilne reagovať na zmeny a v reálnom čase napríklad preplánovať prepravu s cieľom zabezpečiť plynulý priebeh. Možnosť operatívnych zmien zároveň znižuje ceny za transport a zvyšuje efektivitu podnikov.

Aj komunikácia s vodičom môže byť ešte efektívnejšia vďaka viacjazyčnej mobilnej aplikácii. Umožňuje sledovať aktuálnu polohu vodiča, naplánovať presný príchod, navigovať ho v areáli podniku, čím sa eliminuje problém s kamiónmi blúdiacimi po závode. Taktiež je vodič prostredníctvom notifikácií oboznámený s celým procesom nakládky a vykládky a celkový čas strávený v závode sa dokáže výrazne znížiť.

 

greenTLS dostáva zelenú

Neváhajte a začnite používať služby greenTLS už dnes. Vytvorte si individuálny mesačný plán podľa preferencií vášho podniku. Nečakajú na vás žiadne vstupné investície a mesačný plán môžete kedykoľvek zmeniť. Nestrácajte čas riešením neplánovaných situácií. Urobíme to za vás. Move smart. Go green.

Vízia do budúcna

greenTLS je inovatívne riešenie, ktoré má potenciál, aby si ho osvojila akákoľvek samospráva alebo región. Optimalizácia a riadenie logistiky na úrovni celého regiónu bude viesť k efektívnemu využívaniu kapacity kamiónov a znižovaniu jázd na prázdno. To bude mať vplyv na znižovanie uhlíkovej stopy a na dosahovaniu bezemisných cieľov regiónov. Veríme, že týmto môže byť náš spoločný vplyv na životné prostredie ešte väčší a lepší.